Ez nem a szokásos tejfölös lencseleves, hanem egy fűszeres-paprikás fajta, de nagyon finom! :D

A recept:leves tojással.jpg

  • 1 ek mangalica zsír vagy olaj
  • 20 dkg lencse - előző este beáztatva
  • 8 gerezd fokhagyma - felaprítva
  • hagyma - felaprítva
  • 1 ek mustár 
  • 6 tojás

  Fűszerek:

  • 5 babérlevél
  • 1 ág friss rozmaring
  • 1 ek Cayun fűszerkeverék
  • 1-1 ek őrölt mustármag,  pirospaprika
  • 1 kk Himaláj 
  • 1 mk őrölt kömény

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd átpirítjuk a fűszereket, vigyázva, hogy a paprika meg ne égjen, majd hozzáadjuk a lencsét, és felöntjük 2 liter vízzel. Amikor a lencse megpuhult - kb. 1 óra -, akkor belekeverjük a mustárt, beleütünk 2 tojást, és jól elkeverjük. Végül beleütjük a maradék tojásokat, és fedő alatt pár perc alatt megfőzzük a tojásokat a levesben.

Szerző: feherfalat  2014.07.13. Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus főételek levesek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr886476117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása