Ez nem a szokásos tejfölös lencseleves, hanem egy fűszeres-paprikás fajta, de nagyon finom! :D
A recept:
- 1 ek mangalica zsír vagy olaj
- 20 dkg lencse - előző este beáztatva
- 8 gerezd fokhagyma - felaprítva
- 1 hagyma - felaprítva
- 1 ek mustár
- 6 tojás
Fűszerek:
- 5 babérlevél
- 1 ág friss rozmaring
- 1 ek Cayun fűszerkeverék
- 1-1 ek őrölt mustármag, pirospaprika
- 1 kk Himaláj só
- 1 mk őrölt kömény
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd átpirítjuk a fűszereket, vigyázva, hogy a paprika meg ne égjen, majd hozzáadjuk a lencsét, és felöntjük 2 liter vízzel. Amikor a lencse megpuhult - kb. 1 óra -, akkor belekeverjük a mustárt, beleütünk 2 tojást, és jól elkeverjük. Végül beleütjük a maradék tojásokat, és fedő alatt pár perc alatt megfőzzük a tojásokat a levesben.