Ezúttal valóban volt otthon köles, és egy nagyon finom paradicsomos-köleses húst csináltam belőle! :D

A recept:köles.jpg

  • 2 ek olíva olaj
  • 1 hagyma - apóra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - felaprítva
  • 1/2 kg sertés lapocka - felkockázva
  • 2,5 dl (25 dkg) köles
  • 1 konzerv (40 dkg) kockázott paradicsom

  Fűszerek:

  • 2 ek pirospaprika
  • 1 kk
  • 1/2 kk bors, őrölt köménymag

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, ráöntjük a paradicsomot, és lefedve saját levében puhára pároljuk. Ha nem enged elegendő levet, akkor egy kis vizet mindig öntünk alá, hogy ne süljön le. Amikor már majdnem megpuhul - kb. 45 perc múlva - hozzáadjuk a kölest és felöntjük fél liter vízzel. Lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a köles az öszes vizet magába szívja - kb. fél óra.

Nagyon finom, paradicsomos egytálétel - olyan, mint a rizeshúsl! ;)

Szerző: feherfalat  2012.08.07. Szólj hozzá!

Címkék: főételek egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr944699483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása