Barackkal, aszalt szilvával és dióval

Félreértésekből sosem elég! :P

Ez eredetileg egy köles süti lett volna, csak amikor keresem a "kölest", és előveszem a kuszkuszt jöttem rá, hogy jaa, nem jóra gondoltam! :D:D
Mostmár mindegy, köles nincs itthon, és a fejemben amúgyis kuszkuszból készült, úgyhogy jó lesz az! ;) 

A recept:kuszkusz.jpg

  • 1 l zsírmentes tej
  • 2,5 dl kuszkusz
  • 1/2 kg őszibarack - felkockázva
  • 10 dkg dió - összedarabolva
  • 10 dkg aszalt szilva - összedarabolva
  • 3 ek méz
  • 1 ek vanília kivonat
  • 10 dkg mazsola
  • 1 ek fahéj
  • 2 ek tönkölybúza liszt

A kuszkuszt leforrázuk a tejjel, és lefedve fél órán át állni hagyjuk. 
Sorban hozzákeverjük a többi hozzávalót, és az egészet egy sütőpapírral bélelt magas falú teflonkenyér formába öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. 

Kihűlve szeleteljük, különben szétesik! :P

Szerintem nagyon finom lett, és olyan jó krémes! :D

Tipp:

Akinek nem elég édes, csorgathat rá egy kis mézet! ;) 

Szerző: feherfalat  2012.01.22. Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcsös vegetáriánus édességek aszalt gyümölcsös

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr283611731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása