Nagyon rákattantunk mostanában a borsóra, és mindenféle egytálételbe beleteszem, borsópaprikást főzök belőle, brassóit, rántottát, kb. mindegy, csak borsó legyen benne! :P
Íme egy újabb, nagyon fincsi egytálétel! ;)
A recept:
- 1 csík füstölt szalonna - felcsíkozva
- 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - felaprítva
- 50 dkg (fagyasztott) borsó
- 15 dkg fagyasztott kelbimbó
- 1 cukkini - felkockázva
- 1 konzerv kockázott paradicsom - használhatunk 1/2 kg frisset is, csak nekem most nem volt itthon :P
- 1 ek mustár
- 10 dkg üvegtészta
- 10 dkg füstölt sajt - ez el is maradhat
Fűszerek:
- 5-6 levél friss bazsalikom
- 1 ek pirospaprika, őrölt mustármag
- 1 mk Himaláj só
- 1/2 mk bors, őrölt csili
Egy forró serpenyőben zsírjára sütjük a szalonnát, megpirítjuk benne a hagymákat, majd megfuttatjuk rajta a fűszereket. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, átpirítjuk, és lefedve 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit, ráöntjük a paradicsom konzervet, belekeverjük a mustárt, és további 10 percig főzzük. Ekkor beletesszük az üvegtésztát, felöntjük 2 dl vízzel, és 5-10 perc alatt az egészet összefőzzük.
Még forrón belereszeljük a sajtot, összekeverjük & tálaljuk. ;)