Valami gyorsat akartam összedobni, mert délután megint kirándulunk, és valamiért nagyon megkívántam a zöldborsós fasírtot, így ez volt a kiindulási pont. :P
A recept:
- 50 dkg darált hús - én marhát használtam
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 2 dl zabpehely
- 2 tojás
- 30 dkg fagyasztott zöldorsó
- 50 dkg fagyasztott zöldség keverék - brokkoli, karfiol és répa vegyesen
- 10 dkg parmezán sajt - reszelve
Fűszerek:
- 1 ek pirospaprika, petrezselyem
- 2 kk őrölt mustármag
- 1-1 kk rozmaring, kakukkfű, majoranna, oregano, lestyán, só
- 1/2 kk szerecsendió, köménymag, bors
A hozzávalókat a tojással bezárólag sorban összekeverjük, megfűszerezzük, hozzáadjuk a borsót és jó alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 200 fokon 30 percig sütjük. Ekkor a tetejére szórjuk a fagyasztott zöldségeket, megszórjuk sajttal és további 20 percig sütjük.