Amikor megláttam Szunyogh Judit Természetgyógyász oldalán ezt a receptet, rögtön megkívántam, és alig vártam, hogy a magam módján is elkészítsem! :D
A recept:
- 1 ek kókuszsír
- 5 gerezd fokhagyma - felaprítva
- 15 dkg (fagyasztott) borsó
- 1 kisebb csillagtök - felkockázva
- 1 konzerv kockázott paradicsom - használhatunk 1/2 kg frisset is, csak nekem most nem volt itthon :P
- 10 dkg üvegtészta
- 10 dkg füstölt sajt
Fűszerek:
- 1 kis marék friss oregano
- 3 nagy babérlevél
- 1 ek bazsalikom
- 1-1 mk Himaláj só, őrölt csili
A felhevített zsiradékon megfuttajuk a zöldfűszereket, majd a fokhagymát, és hozzáadjuk a borsót. Átpirítjuk, majd hozzáadjuk a csillagtököt, ráöntjük a paradicsom konzervet, megfűszerezzük és fedő alatt 20 percig pároljuk.
Ekkor rátesszük az üvegtésztát, felöntjük fél liter meleg vízzel, és lefedve pár perc alatt az egészet puhára főzzük, majd reszelt sajttal tálaljuk.