A reggeli müzlik mellett a másik dolog, amit nem tudunk megunni a zabkekszek! :D
Készült már mogyorós, kávés-csokis, csokis-pisztáciás, sajtos-paradicsomos, csokis-kókuszos, aszalt szilvás és csokis banános verzió - mindegyik nagyon finom -, de ezúttal egy még újabb félét készítettem! ;)
A recept:
- 3 dl zabpehely
- 1 nagy marék mazsola
- 1 ek méz
- 1 citrom reszelt héjja és leve
- 2 tojás
- 2 banán - villával összetörve
- 1 ek fahéj
A zabpelyhet és a mazsolát fél órára beáztatjuk, annyi vízben, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belőle.
Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis halmokat rakunk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Attól függően, hogy mennyire szeretjük ropogósan a kekszeket, süthetjük tovább is! ;)
Tipp:
Feldobhatjuk még egy kis kókusszal is!