A legutóbbi csokis-banános zabkeksz annyira finom lett, hogy nagyon felbátorodtam, és csináltam egy aszalt szilvás változatot is! :D
Pár napja vettem aszalt szilva levet - ilyet még sosem láttam korábban, és nagyon kíváncsi voltam milyen lehet - nekem annyira nem jött be, valóban aszalt szilva ízű, de italban nekem valahogy fura :P - szóval gondoltam felhasználom a sütihez! ;)
A recept:
- 2 dl zabpehely
- 2 dl aszalt szilva lé
- 1 ek méz
- 10 dkg aszalt szilva - feldarabolva
- 10 dkg dió - durvára vágva
A zabpelyhet beáztatjuk az aszalt szilva lébe, majd egy fél óra elteltével hozzáadjuk a mézet, az aszalt szilvát és a diót. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis hamokat rakunk, a tetejét kicsit megegyengetjük - de nem lapítjuk ki, kb. 1 cm magasnak kell maradniuk, hogy a végén finom puha kekszeket kapjunk! ;)
Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 perc alatt megsütjük őket.
Nagyon finom lett! :D