Farkas Vilmos nagyon klassz dolgokat szokott készíteni, és ezt a receptet is tőle láttam. :)
Érdemes kipróbálni, mert nagyon-nagyon finom! ;)
A recept:
- 6 tojás - fehérje kemény habbá verve
- 1 narancs reszelt héja
- 5 ek nádcukor
- 5 ek liszt
- 2 ek darált dió
- 1 mk fahéj
- 15 dkg nádcukor
- 5 tojás
- 20 dkg vaj
- 4 ek holland kakaópor (20-22% zsírtartalom)
- 1/2 mk vanília por
A tojás sárgáját a reszelt narancshéjjal habosra keverjük, majd beleforgatjuk a cukorral kemény habbá vert fehérjét. Óvatosan beleforgatjuk az összekevert lisztet, diót és fahéjat, majd a masszát kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon, 35 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet:
A vajat kihabosítsuk a vaníliával, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásokat a cukorral csípősre melegítjük - egy lábosban feltesszük a gázra, és kézi habverővel folyamatosan keverve addig melegítjük, amíg csípősen forrónak nem érezzük, amikor beledugjuk az ujjunkat. (Vigyázzunk, hogy ne melegítsük túl, mert akkor rántotta lesz belőle. :P)
Ezután kihűlésig habverővel kemény habbá verjük, majd kézi habverővel a kihabosított vajjal simára keverjük.
Ezután kihűlésig habverővel kemény habbá verjük, majd kézi habverővel a kihabosított vajjal simára keverjük.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk, és megtöltjük a krémmel, úgy hogy a külsejére is jusson. Egy kanál hátuljával megpaskoljuk & narancshéjjal díszítjük, majd tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Nagyon finom! :D