Mostanában azon gondolkozom, hogy lehet, hogy csokikészítésbe kéne fognom -, az lenne csak az igazán hozzám illő feladat! :P
Annyit foglalkoztam mostanában a csokival, hogy nagyon megkívántam egy levendulás forrócsokit.. volt itthon levendula is, meg étcsoki is, gondoltam miért ne kreáljak belőle valami igazán különlegeset! ;)
A recept: (1 bögre forrócsokihoz)
- 2 dl zsírmentes tej
- 1 kk szárított levendula
- 4 kk étcsoki reszelék vagy apróra darabolt étcsoki (itt lehet kapni a boltban csokichips néven, ami sok energiát megspórol nekem :P)
A tejet felforraljuk, beleszórjuk a levendulát, pár percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A tej felét újra felmelegítjük és beleszórjuk a csokit, hogy elolvadjon. Jól összekeverjük, majd ha az összes csoki elolvadt, akkor felöntjük a maradék tejjel, hogy pont iható hőmérsékletű legyen! ;)
Nagyon fincsi! :D:D