forrocsoki2.jpg

Mostanában azon gondolkozom, hogy lehet, hogy csokikészítésbe kéne fognom -, az lenne csak az igazán hozzám illő feladat! :P

Annyit foglalkoztam mostanában a csokival, hogy nagyon megkívántam egy levendulás forrócsokit.. volt itthon levendula is, meg étcsoki is, gondoltam miért ne kreáljak belőle valami igazán különlegeset! ;)

A recept: (1 bögre forrócsokihoz)

  • 2 dl zsírmentes tej
  • 1 kk szárított levendula
  • 4 kk étcsoki reszelék vagy apróra darabolt étcsoki (itt lehet kapni a boltban csokichips néven, ami sok energiát megspórol nekem :P)

A tejet felforraljuk, beleszórjuk a levendulát, pár percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A tej felét újra felmelegítjük és beleszórjuk a csokit, hogy elolvadjon. Jól összekeverjük, majd ha az összes csoki elolvadt, akkor felöntjük a maradék tejjel, hogy pont iható hőmérsékletű legyen! ;)

Nagyon fincsi! :D:D 

Szerző: feherfalat  2012.07.06. Szólj hozzá!

Címkék: csoki italok gyors nasik

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr64632294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása