Régóta akartam már bok choyt csinálni, és mivel nagyon jó áron kínálták a piacon, nem tudtam neki ellenállni. :P
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 5 gerezd fogkhagyma - apróra vágva
- 1 mogyorónyi friss gyömbér - apróra vágva
- 1 lilahagyma - cikkekre vágva
- 70 dkg csirkemell - nagyobb darabokva vágva
- 6-8 csokor bok choy - feldarabolva
- 1 csokor újhagyma - felkarikázva
- 1 ek szezámmag
Fűszerek:
- 2 ek Tamari szójaszósz
- 1 ek őrölt mustármag
- 1 kk só
- 1/2 kk fehérbors
A felhevített olajon megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a lilahagymát, végül a csirkét. Fehéredésig pirítjuk, megfűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk. Amikor átsült, hozzáadjuk a bok choy-t és az újhagymát, majd további 10-15 percig pirítjuk.
Tálaláskor megszórjuk szezámmaggal.
Tipp:
Akinek van kedve, még egy kis gombával is megspékelheti! ;)