Régóta akartam már bok choyt csinálni, és mivel nagyon jó áron kínálták a piacon, nem tudtam neki ellenállni. :P

A recept:bokchoy.jpg

  • 1 ek olívaolaj
  • 5 gerezd fogkhagyma - apróra vágva
  • 1 mogyorónyi friss gyömbér - apróra vágva
  • 1 lilahagyma - cikkekre vágva
  • 70 dkg csirkemell - nagyobb darabokva vágva
  • 6-8 csokor bok choy - feldarabolva
  • 1 csokor újhagyma - felkarikázva
  • 1 ek szezámmag

  Fűszerek:

  • 2 ek Tamari szójaszósz
  • 1 ek őrölt mustármag
  • 1 kk 
  • 1/2 kk fehérbors

A felhevített olajon megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a lilahagymát, végül a csirkét. Fehéredésig pirítjuk, megfűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk. Amikor átsült, hozzáadjuk a bok choy-t és az újhagymát, majd további 10-15 percig pirítjuk. 
Tálaláskor megszórjuk szezámmaggal.

Tipp:

Akinek van kedve, még egy kis gombával is megspékelheti! ;)

Szerző: feherfalat  2012.10.08. Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldséges gyors főételek könnyű ételek egytálételek különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr264826000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása