Egy kicsit megcsúsztam a decemberi receptekkel, így ez a fincsi karácsonyi mézeskalács recept is csak most kerül fel a blogra. :P

Évek óta szerettem volna karácsonykor mézeskalácsot készíteni, de valahogy sosem jött úgy ki a lépés.. idén azonban - vagyis már tavaly :P -, végre sikerült összehozni! :)

Nagyon jó kis családi program, és formák híján bátran elengethettük a fantáziánkat! :D

A recept:mézes.jpg

  • 1/2 kg hajdinaliszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 30 dkg akácméz - (a virágméztől megkeményedik!)

  Fűszerek:

  • 3 zöld kardamom - frissen őrölve
  • 5 szegfűszegfrissen őrölve
  • 2 szegfűborsfrissen őrölve
  • 1 ek fahéj
  • 1-1 kk szerecsendió, gyömbér
  • 1/2 mk fehérbors


A mézet felmelegítjük egy lábosban, majd belekeverjük a fűszeres-sütőporos lisztet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap vékonyra nyújtjuk a tésztát - kb. fél centisre - és formákat vágunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8 percig sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni, és kedvünk szerint díszíthetjük őket. :)

Szerző: feherfalat  2013.01.17. Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr634996960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása