Egy nagyon finom házi készítésű sajt, nagyon egyszerű megcsinálni, és borzasztó finom! :D
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 2 dl kefír
- 1/2 kg túró
- 5 dkg vaj
- 1 tojás - felverve
- 1/2 lilahagyma - apróra vagy vékony szeletekre
- 1 gerezd fokhagyma - apróra vágva
Fűszerek:
- 1 marék snidling
- 1 kk só, pirospaprika, petrezselyem
- 1/2 kk őrölt kömény
Összekeverjük a tejet, a kefirt és a túrót, majd feltesszük főni. Amikor felforrt és a savó különválik, apró lyukú szűrűn leszűrjük. Ezután beleforgatjuk a felhevített vajba, majd hozzáadjuk a tojást és a fűszereket és pár percig még a tűzön kevergetjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, és celofánnal kibélelt formába nyomkodjuk. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük. Ha hagyjuk, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek, akkor még finomabb! :D