Ezt a receptet még egy húsleveskockás doboz hátulján találtam, azóta nagy kedvenc, bár a húsleveskockát már kihagyom belőle! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 10 dkg (füstölt) húsos szalonna - apróra vágva
- 50 dkg sertéscomb - csíkokra vágva
- 20 dkg gomba - cikkekre vágva
- 1/2 üveg csemege savanyú uborka - vékony csíkokra vágva
- 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
- 2 ek mustár
- 1 ek méz
- 2 dl zsírszegény tejföl
- 20 dkg teljes kiőrlésű spagetti
Fűszerek:
- 2 kk petrezselyem
- 1/2 kk bors, őrölt köménymag
A felhevített olajon megsütöm a felaprított szalonnát, majd megpirítom rajta a húst, megfűszerezem, felöntöm fél liter vízzel, és fedő alatt egy bő fél órán át párolom.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, sorban hozzáadom a többi hozzávalót, öntök alá egy kis vizet, ha szükséges, hogy a tésztát épphogy ellepje, és fedő alatt 10 perc alatt összefőzöm.
Lényegesen nehezebb étel, mint a mostani salátáink, de azért nagyon finom! :D