Egy magazinban találtuk ezt a receptet, és először én egyáltalán nem voltam odáig érte, egészen addig, amíg meg nem kóstoltam! Ez valami elképesztően finom! :D
A recept:
- 2 ek olívaolaj
- 2 lilahagyma - félkarikára
- 1 csokor újhagyma
- 7 gerezd fokhagyma - karikára
- 10 dkg prosciutto sonka - felcsíkozva
- 1-1 zöld, sárga és piros kaliforniai paprika
- 3 nagy paradicsom - összekockázva
- 2 dl száraz vörösbor
- 1/2 dl málnaecet
- 2 egész csirkemell
- 1 ek olívaolaj
- 1 dl basmati rizs
Fűszerek:
- 1 kk kakukkfű, só
- 1/2 kk chilli, bors
- 2 babérlevél
A felhevített olajon megfonnyasztjuk a hagymákat, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, majd pár perc múlva a paprikát. 5 percig főzzük őket, utána befűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük a borral. 10 percig forraljuk, majd hozzáöntjük a málnaecetet, és további 5 percig forraljuk.
Eközben a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk - negyed csirkemellekre :P - sózzuk-borsozzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket.
Ráöntjük a szószt, és alufóliával lefedve, előmelegített 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Amikor elkészült, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük egy tálba, a visszamaradt lében pedig megfőzzük a rizset.
A felhevített olajon kissé megpirítjuk a rizset, majd felöntjük a szósszal, és annyi vízzel, hogy kb. 2 dl legyen, és 15 perc alatt puhára főzzük.
A csirkemell nagyon finom, puha, omlós lesz, a szósz pedig nagyon különleges és ízletes! :D
Ritkán szoktam egy-egy ételt újra meg újra elkészíteni, de ez annyira jó, hogy biztosan gyakrabban elő fog kerülni! ;)