Egy újabb spenótos finomság, a SparChef versenyre - itt a blogon pedig egyészségre szabva! ;)
A recept:
- 1 egész csirkemell - vékony szeletekre vágva
- 7 dkg főtt rizstészta (gluténmentes) - én olyat használtam, amit 4 perc alatt kellett kifőzni forró vízben
- 1 ek avokádó olaj
- 4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 25 dkg fagyasztott szálas spenót - kiolvasztva
- 1 dl tej
- 3 tojássárgája - lehet 2 egész tojás is, csak nekem ez volt kimaradva :P
- 1 ek tönkölybúza liszt
- 5 dkg füstölt sonka - felkockázva, száraz serpenyőben megpirítva
- 5 dkg sajt parmezán sajt
Fűszerek:
- 1 kk só, kurkuma, borsikafű
- 1/2 kk bors, szerecsendió
A felhevített olajon megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot, felöntjük tejjel, megfűszerezzük, hozzáadjuk a tojássárgákat, megszórjuk a liszttel, és gyors mozdulatokkal simára keverjük.
A sütőpapírral kibélelt mufinformákat kibéleljük csirkemellel, meszórjuk sóval-borssal, teszünk rá egy kis kupac főtt tésztát, egy nagy kanál spenót szószt, megszórjuk sonkakockákkal, majd reszlet sajttal, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük!
Nagyon finom vendégváró falatkák lehetnek, de ebédnek is kiváló! ;)