Egy Paleo kenyeret terveztem csinálni, de nem volt itthon hozzá minden, így variáltam egy kicsit rajta, és lett belőle egy keksz! :P
A recept: (kb. 20 db)
- 10 dkg lenmag- megőrölve - vagy lenmagliszt
- 1 marék dió - megdarálva
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 kk só
- 5 dkg parmezán sajt - ez elmaradhat, de finomabb vele :P
- 2 kk rozmaring
- 2 tojás
- 1 ek málnaecet
- 7 gerezd fokhagyma - 2 apróra vágva, a többi vékonyan felkarikázva
A lenmaglisztet összekeverjük a darált dióval, a szódabikarbónával, a sóval, a sajttal és 1 kiskanál rozmaringgal, majd beleütjük a tojásokkat, beleöntjük a málnaecettet és annyi vizet, hogy kavarható legyen. Belekeverjük az apróra vágott fokhagymát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kis kanállal diónyi drabokat szaggatunk belőle. Vizes kanállal lelapogatjuk a tetejét, hogy kb. fél cm vastagok maradjanak, telerakjuk a tetejét fokhagymával és megszórjuk rozmaringgal. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Finom puha, omlós kekszek lettek belőle! :)