Bazsalikomos pestós és sajtos ;)

Nagyon rákaptam mostanában ezekre a gyors csigákra, és újabbnál újabbakat találok ki. :D
Egyik jobb, mint a másik!  ;)

A vajas tésztával még kísérletezek, minthogy a vajat alapvetően kerülöm, ezért általában valahogy nem sikerül olyan jól ez a fajta tészta. :P
Ezért máshonnan közelítem meg a dolgot, ez is egy tészta, de nem vajas. A végeredmény viszont nagyon finom! ;)

A recept:tekercs.jpg

  • 20 dkg tönkölybúza liszt
  • 1/2 kk
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek juharszirup
  • 1 dl langyos víz
  • 1 kk cukor
  • 1 kk szárított élesztő
  • 10 dkg aszalt paradicsom - olajban eltett fajta
  • 5 dkg bazsalikomos pesto
  • 10 dkg parmezán sajt

A lisztet egy tálba szórom, megsózom, ráöntöm az olajat és a juharszirupot, majd az élesztőt felfuttatom a langyos-cukros vízben és azt is hozzáadom. Pár könnyed mozdulattal tésztát gyúrok belőle, és letakarva, meleg helyen fél órát állni hagyom.

Nekem kis helyem van, ezért amikor megkelt a tészta kettéosztom, és külön-külön vékonyra (kb. 2 mm-esre) nyújtom. Rögtön kétfélét csinálok, ha már kettéosztottam a tésztát! :D
Az egyiket megkenem a pestóval és rászórom a paradicsom felét, majd szorosan feltekerem, és egy centiméteres karikákra vágom. A másikat szintén megszórom a paradicsommal majd a reszelt sattal és ugyanúgy feltekerem, majd felszeletelem, mint az előzőt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket, és előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt megsütöm.

Szerző: feherfalat  2012.05.22. Szólj hozzá!

Címkék: sörkorcsolya vegetáriánus nasik különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr234531021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása