Én ezt a receptet zabpelyhes lángosként hallottam, de a lángoshoz nem sok köze van.. :P csak akkor hasonlít némiképp, ha sajtos-tejfölösre csináljuk, mintha lángost ennénk! ;)
A recept: (2 "lángoshoz")
- 2,5 dl zabpehely
- 1 dl zsírmentes tej
- 2 tojás
- 2 csipet só
- 2 ek olaj
- 1-2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 2-3 ek zsírszegény tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
A zabpelyhet beáztatjuk annyi tejbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. Amikor beszívta az összes tejet - kb. fél óra - beleütjük a tojást, megsózzuk és jól összekeverjük.
Egy kiolajozott kisebb méretű serpenyőben 1-1 vastagabb lepényt sütünk belőle.
A fokhagymát megfuttajuk a forró olajon és megkenjük vele a "lángosokat". Utána megkenjük tejföllel is, és rászórjuk a sajtot.
Finom lett! ;)