Paradicsomos rudacskák

Olvastam egy cikket a kenyértészta felhasználási módjairól, és hogy az olaszoknál szoktak egy bizonyos grissinit enni előétel gyanánt.. nagyon megtetszett a kép, ezért összedobtam én is valami hasonlót! ;)

A recept:ropi.jpg

  • 20 dkg tönkölybúza liszt
  • 1/2 kk
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kk szárított élesztő
  • 1 kk cukor
  • 10 dkg aszalt paradicsom - olajban eltett változat
  • 1-1 ek szezámmag, fekete szezámmag, reszelt parmezán sajt
  • 3 dkg vaj - felolvasztva

A lisztet összekeverjük a sóval és rácsorgatjuk az olajat. Az élesztőt felfutatjuk egy deci cukros langyos vízben, majd a liszthez öntjük. Az aszalt paradicsomot egy turmixban összeaprítjuk, és a liszthez öntve összedagasztjuk. Ha nem tökéletes az állaga akkor további folyadék vagy liszt hozzáadásával korrigáljuk, és egy könnyű kenyértésztát gyúrunk belőle. Egy konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 órát pihentetjük, majd a tésztából kis darabokat lecsippentve, lisztezett gyúródeszkán 20 cm hosszú és fél centi vastag rudakat sodrunk. Amikor készen vannak belehempergetjük őket a szezámmagba vagy a sajtba - vagy akár ezek keverékébe :P -, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd olvasztott vajjal megkenve további pár percre a forró sütőben hagyjuk őket.

Ha kihűltek, akár magában, akár különböző zöldségkrémekkel mártogatva nagyon finom nassolnivaló! ;)

Szerző: feherfalat  2012.08.27. Szólj hozzá!

Címkék: sörkorcsolya vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr374732297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása