A nyerskonyhás édességek mostmár a kedvenceim, sokkal szívesebben megeszem őket, mint a sült verziókat. :P
Nagyon izgalmas, ahogy a zöldségek észrevétlenül belekeveverednek az ízvilágba! ;)
A recept:
- 2 alma - kis kockákra vágva
- 1/2 fej karfiol - rózsára szedve, és kicsire összemorzsolva
- 10 dkg mazsola (vagy datolya - apróra vágva)
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
- 10 dkg aszalt szilva - apróra vágva
- 15 dkg mandula
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 1 ek méz
- 1 kk vaníliapor
Az almát összekeverjük a karfiollal és az aszalt gyümölcsökkel. A mandulát megőröljük, majd összeturmixoljuk a többi hozzávalóval és 2 dl vízzel. Ráöntjük a gyümölcsökre és jól összekeverjük.
Nagyon finom! :D