Egyszer régen csináltam egy csokikrémes muffintortát, ami nem lett rossz, de gondoltam ezúttal feldobom egy kis meggyel is! ;)
Ez nem annyira egészséges recept alapján készült, de mivel sokan voltunk rá, mindnekinek csak egy kis szelet jutott, így még belefért. :P
A recept:
- 4 tojás
- 10 dkg nyers cukor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg kókuszzsír - felolvasztva
- 25 dkg tönkölybúza liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg étcsoki - kis darabokra törve
- 1 ü meggybefőtt - levét leszűrjük
- 2 cs csokis pudingpor
- 10 dkg nyers cukor
- 7 dl tej
- 10 dkg étcsoki - lereszelve
A tojásokat 3-4 perc alatt habosra verjük a cukorral, majd beleöntjük a tejet és a felolvasztott kókuszzsírt. Ebbe szitáljuk bele a liszttel elkevert sütőport, majd a csokit is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt muffinformákba töltjük a masszát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük a muffinokat, majd hűlni hagyjuk.
A csokis pudingot simára keverjük a cukorral és a tejjel, és sűrű pudingot főzünk belőle, majd gyakran megkeverve ezt is lehűtjük.
Amikor kihűlt -, de csak akkor! - belekeverjük a reszelt csokit is.
A muffinokat vízszintesen háromba vágjuk, majd egy folpackkal bélelt tálba rakosgatjuk a muffinok tetejét -, amennyi egy sorba fér. Megszórjuk a meggy felével, és ráöntjük a puding felét is, majd jönnek a muffinok középső szeletei. Ezt egy újabb sor meggy majd puding követi, végül a muffinok alja.
Egy órára hűtőbe tesszük, majd a formából kiborítva tálaljuk.