Volt még itthon egy kis tengeri halfilé, és a húgom adott egy jó tippet, hogyan készítsem el! ;)

A recept: (4 adag)

hal_5.jpg

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kg tengeri halfilé
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 10 dkg (füstölt) sajt - vékony szeletekre vágva
  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2 kg újkrumpli - félbe vágva
  • 3 nagy répa - felnégyelve

  Fűszerek:

  • 1 mk rozmaring,
  • 1/2 mk bors

Egy sütőpapírral bélelt tepsit kiolajozunk, beletesszük a krumplit és a répát, megkenjük olajjal, megfűszerezzük, és előmelegített sütőben, 200 fokon fél óra alatt megsütjük - félidőben megforgatjuk vagy összerázzuk a zöldségeket, hogy minden oldalukról jól átsüljenek.

Közben elkészítjük a halat is. Egy sütőpapírral bélelt tepsit kiolajozunk, ráfektetjük a halszeleteket, sózzuk-borzozzuk, rászórjuk a fokhagyma szeleteket, majd sajttal borítjuk. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Készíthetjük sima trappista sajttal is, vagy akár egy kis baconbe is göngyölhetjük a halat, mielőtt befedjük a sajttal. ;)

Szerző: feherfalat  2013.07.06. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors főételek halételek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr365361165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása