Volt még itthon egy kis tengeri halfilé, és a húgom adott egy jó tippet, hogyan készítsem el! ;)
A recept: (4 adag)
- 1 ek olívaolaj
- 1 kg tengeri halfilé
- 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 10 dkg (füstölt) sajt - vékony szeletekre vágva
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 kg újkrumpli - félbe vágva
- 3 nagy répa - felnégyelve
Fűszerek:
- 1 mk rozmaring, só
- 1/2 mk bors
Egy sütőpapírral bélelt tepsit kiolajozunk, beletesszük a krumplit és a répát, megkenjük olajjal, megfűszerezzük, és előmelegített sütőben, 200 fokon fél óra alatt megsütjük - félidőben megforgatjuk vagy összerázzuk a zöldségeket, hogy minden oldalukról jól átsüljenek.
Közben elkészítjük a halat is. Egy sütőpapírral bélelt tepsit kiolajozunk, ráfektetjük a halszeleteket, sózzuk-borzozzuk, rászórjuk a fokhagyma szeleteket, majd sajttal borítjuk. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Készíthetjük sima trappista sajttal is, vagy akár egy kis baconbe is göngyölhetjük a halat, mielőtt befedjük a sajttal. ;)