Megkívántam egy jó kis gombás rizottót, de volt még egy kis kimaradt lencse (a múltkori konzervből, amikor is életet mentett az ellopott kaja ügyben :P) és gondoltam azt is felhasználom..
Plussz még ez-az nem úgy sült el, ahogy gondoltam, de a végeredmény nagyon finom lett! :D
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 nagy csirkemell - összekockázva
- 5 közepes gomba - feldarabolva
- 1 csokor medvehagyma (nem vagyok benne biztos hogy az volt, de valami hasonló szerkezetű hagymaféle :P)
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 2 dl barna rizs
- 1 dl quinoa (ez igazából elmaradhat, bár nagyon egészséges! - én csak azért tettem bele, mert nem voltunk egy hullámhosszon a rizottóval, és megmakacsolta magát, hogy elfőjje a levét)
- 1 lencse konzerv
- 1 dl tejszín
- 1 ek zsírszegény tejföl (ez sem lényeges, csak én nagy tejfölimádó vagyok :P)
Fűszerek:
- 2-3 kk só, petrezselyem
- 1/2 kk bors, fehérbors, őrölt kömény
A csikemellet az olajon mepirítom, megfűszerezem, rárakom a gombát, a hagymákat és beleöntöm a rizset. Felöntöm 4 dl vízzel, majd 15 perc fővés után hozzáadom a quinoat is és újabb 15 percig főzöm.
A végén beleszórom a lencsét , felöntöm a tejszínnel, összerottyantom, és lefedve állni hagyom.
A tejfölt csak utólag, a tányéromban kevertem hozzá.. nagyon jó lett! :D