Ausztráliában menő a Banánkenyér, de én nem tartom annyira különlegesnek.. ötletnek viszont nem rossz, kicsit felturbóztam, áttranszformáltam, és máris megszületett a legújabb muffin variációm. :D
A recept:
- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg zabkorpa
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk fahéj
- 3 db érett banán - villával összetörjük
- 2 tojás
- 2 ek méz
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg durvára vágott dió
Összekeverem a száraz hozzávalókat, majd egy másik tálban az összetört banánt, a tojásokat és a mézet. Összeöntöm a kettőt, és ha nem kavarható, akkor teszek bele még egy kis zsírmentes natúr joghurtot is, de alapvetően sűrűnek kell lennie.
Érdemes egy kicsit állni hagyni, hogy a zabpehely megpuhuljon.
Amíg a sütő bemelegszik a muffinformát kibélelem sütőpapírból vágott négyzetekkel, és belekanalazom a masszát.
200 fokon 25 percig sütöm.
Nagyon finom és egészséges muffin, nincs benne cukor, liszt és zsíradék mégis puha, és a méztől meg az érett banánoktól elég édes! ;)