Az egyik áruház heti akciós újságjában láttam meg a receptet, az volt a címe, hogy mit csomagoljunk a gyerekeknek uzsonnára.. azt kell, hogy mondjam, hogy ez nem csak gyerekeknek jó csemege! :D
Hozzávalók:
- 4 dl zabpehely
- 1 dl kókuszreszelék
- 11 dkg mandula, dió vegyesen - összeaprítva
- 10 dkg aszalt sárgabarack - összekockázva
- 5-5 dkg aszalt meggy, vörös áfonya
- 1 dl narancslé
- 3 ek méz
- fahéj
- 2 dl reggeli pehely - összetörve
- 10 dkg mazsola
- 1-2 ek tökmag, szezámmag
- 2 tojásfehérje - enyhén felverve
A zabpelyhet összekeverjük a kókusszal, a mandulával meg a dióval, és sütőpapírral kibélelt tepsiben, 220 fokra előmelegített sütőben, néha átkeverve 10 percig pirítjuk.
Közben az összevágott barackot, a meggyet, az áfonyát, a narancslét, a mézet és a fahéjat összeforraljuk, amíg szirupos állagú nem lesz - kb. 5 perc.
A megpirított zabpelyhet összekeverjük a reggeli pehellyel, a mazsolával és a magvakkal, majd hozzáadjuk a szirupos gyümölcsöket és a kissé felvert tojásfehérjéket. Jól összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe belenyomkodjuk. 30 percig kell sütni, majd amikor kihűlt, akkor szabad csak felszeletelni! :D
Nagyon jó, és sokáig eláll! ;)