Mivel itt nincs Túró Rudi, ezért jobban hiányzik.. és mivel az ünnepelt nagy kedvence, ezért kerestem egy olyan receptet, amiben sok a túró és kevés a tészta.. :P
Sokan felaggatják a túrótortájukat Túró Rudi torta címkével, de azért az erős túlzás!
Ez a Túró Rudi torta igazi Túró Rudi ízű! ;)
A recept (20 cm-es kis tortaformához):
- 10 dkg zabpelyhes keksz - megdarálva (ne olyan kekszet válasszunk, ami agyon van cukrozva, mert az elviszi az ízét)
- 2 dkg olvasztott vaj
- 1/2 kg túró
- 3 ek zsírszegény tejföl
- pár csepp vanília kivonat
- 3 ek méz
- 1 dl tejszín - felverve
- 1 ek (14g) zselatin - 1 dl forró vízben feloldva
- 1 ek olaj
- 15-20 dkg étcsoki - összetördelve
A megdarált kekszet összekeverem az olvasztott vajjal és belenyomkodom a fóliával kibélelt tortaformába. Amíg a tölteléket készítem, beteszem a fagyasztóba, hogy összeálljon. :P
Összekeverem a túrót, a tejfölt, a vaníliát és a mézet, majd hozzáöntöm a feloldott zsalatint, és belekeverem a habbá vert tejszínt is. A massza felét ráöntöm a kekszre, majd visszateszem a fagyóba, amíg a felhevített olajon megolvasztom a csokit.
Onnantól kezdve, hogy beleteszem az oljaba a csokidarabokat, kb. 1 perc míg összeolvad, utána nem érdemes tovább "főzni", mert csak megég.
Rákenem a csoki felét a megszilárdult túróra, majd ha ez is megszilárdult ráöntöm a maradék krémet, majd a maradék csokit.
Visszateszem a hűtőbe/fagyóba - ki mennyire siet :P -, és ha megdermedt, már fogyasztható is! :D