Mivel itt nem lehet túrót kapni, kénytelen voltam utána járni, hogy hogy is kell azt csinálni! :)
Rájöttem, hogy borzasztó egyszerű, és nagyon finom! :D
Ami kell hozzá:
- 2 liter zsírszegény tej
- 1 dl kefír
Összeöntöm a kettőt egy műanyag edénybe, és szobahőmérsékleten hagyom állni 2-3 napig.
Amikor kész az aludt tej, akkor elkezdtem a tűzhelyen lassan felmelegíteni. Nem szabad, hogy túl forró legyen, mert akkor nagyon apró szemű, kemény túrót kapunk a végén. :P
Ahogy melegszik, a savó és a túró kettéválik. Éjszakára így szoktam hagyni, hogy egy kicsit még álljon a túró a savóban, mert akkor jó puha, krémes lesz. :)
Reggel leszűröm - én a gyümölcsmosóban szoktam :P - hagyom, hogy lecsepegjen, és már kész is van! :D
Időben sok elkészíteni, hiszen több nap, de munkában nagyon kevés! Megéri a fáradtságot, mert nagyon jó! ;)