Akkor jó ilyeneket csinálni, amikor jó érett avokádónk van, olyan puha a belseje, mint a szobahőmérsékletű vaj. :)
Én nagyon szeretem pirítóssal is, vagy valami zöldséggel (pl. felcsíkozott sárgarépával) mártogatni! :D
Nagyon egyszerű elkészíteni őket, nem lehet elrontani!
Irányelvnek talán annyit, hogy minél több mindent teszünk bele, annál kevésbé érvényesül az avokádó. :P
Fokhagymás avokádókrém:
- 1 érett avokádó
- 1-1 csipet só, bors
- 1 gerezd fokhagyma - apróra vágva
Az avokádó belsejét kikaparjuk, és villával összetörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és már kész is! ;)
Tipp:
Egy evőkanálnyi frissen facsart citromlével egy kicsit pikánsabbá tehetjük! ;)
Mustáros avokádókrém:
- 1 érett avokádó
- 1 csipet só
- 1 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 kk mustár
Az avokádó belsejét kikaparjuk, és villával összetörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és már kész is! ;)
Tojásos avokádókrém:
- 1 érett avokádó
- egy csipet só
- 1 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 főtt tojás - lereszelve
Az avokádó belsejét kikaparjuk, és villával összetörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és már kész is! ;)
Paradicsomos avokádókrém:
- 1 érett avokádó
- egy csipet só
- 1 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 érett paradicsom - apróra vágva
Az avokádó belsejét kikaparjuk, és villával összetörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és már kész is! ;)
Kaliforninai paprikás avokádókrém:
- 1 érett avokádó
- egy csipet só
- 1 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1/2 piros kaliforniai paprika - apróra vágva
Az avokádó belsejét kikaparjuk, és villával összetörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és már kész is! ;)
Avokádókrém extra:
- 2 érett avokádó
- egy csipet só, bors
- 1 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 kis fej lilahagyma - apróra vágva
- 1 érett paradicsom - apróra vágva
- 1 ek zsírszegény tejföl
- 1/2 citrom leve
- 1/2 kk petrezsleyemzöld
Az avokádó belsejét kikaparjuk, és villával összetörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és már kész is! ;)
Egyik finomabb, mint a másik.. én amikor belefogok, akkor általában több félét is csinálok, mert mindegyik egy kicsit más! :)