Tegnap valami különlegesre vágytam, ezért vettem egy doboz osztrigát, és elkészítettem a hátulján található receptet. Nem lett rosz, de a konzerv osztriga teljesen más, mint a friss, sokkal inkább halízű. Aki nem szereti halat, annak nem ajánlom. :P
A recept: (2 főre)
- 1 konzerv füstölt osztriga olajban (kb. 16 db van benne)
- 3 vékony szelet Prosciutto sonka - vastag csíkokra vágva, hogy betekerhessük vele
- 1 kk mustár
- 1/2 fej saláta - nagyobb darabokra tépkedve
- 10 dkg koktélparadicsom - félbevágva
- 1 kis fej lilagyma - vékony szeletekre vágva
A felcsíkozott sonkába begöngyöljük az osztrigákat, majd serpenyőben megsütjük, hogy a sonka ropogós legyen.
A visszamaradt olajban elkeverjük a mustárt, ez lesz a salátaöntet.
A zöldésgeket összekeverjük, leöntjük a salátaöntettel, majd rátesszük a gönygyölt osztrigákat.
Nem rossz csemege, de nekem sokkal jobban bejön a firss osztriga! ;)