Egy brazil étteremben ettünk ilyet, és annyira fincsi volt, hogy gondoltam megcsinálom itthon is! :D

Rizshez, húsokhoz nagyon jól passzol! ;)

A recept:

  • 10 dkg feketebab
  • 1 füstölt csont
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 kk bors
  • 1 babérlevél
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek liszt

A babot feltesszük főni a csonttal, a fokhagymával és a fűszerekkel annyi vízben, hogy ellepje. A vizet folyamatosan pótoljuk alatta, hogy nehogy leégjen, de alapvetően kevés vízben főzzük, mert csak egy szósz lesz belőle. :)
Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul, ami kb. egy-másfél óra. Ekkor rászórjuk a lisztet, gyors mozdulatokkal összekverjük, hogy ne legyen csomós, és kész is a szósz! :)

Szerző: feherfalat  2012.06.08. Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr154572972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása