Duplán gesztenyés ;)

Először a gesztenyés bejglit akartam megcsinálni, hogy a vendégeim kedvében járjak, de végül nem volt kedvem a tésztához, ezért valami könnyebb elkészítési módot választottam, és egy könnyed, gesztenyés piskótát csináltam! ;)

Még ebből is gesztenyés rolád készült volna első körben, de kicsit vastag lett a tészta ahhoz, hogy feltekerjem, így maradt a gesztenyés kocka. :P

A recept:gesztenye.jpg

  • 6 tojás - szétválasztva, fehérje kemény habbá verve
  • 6 ek méz
  • 6 ek tönkölybúza liszt
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 40 dkg natúr gesztenyemassza - villával összetörve
  • 15 dkg gesztenyelekvár

A tojássárgáját is alaposan felverjük, hozzáadjuk a mézet, majd a lisztet, a szódabikarbónát és az áttört gesztenyét. Egy fakanállal óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot, hogy ne nagyon törjön össze, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon fél óra alatt megsütjük.

Amikor kihűlt a tészta, vastagon megkenjük a gesztenyelekvárral. :)

Nagyon fincsi lett! :D

Szerző: feherfalat  2012.06.08. Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr664572933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása