Először a gesztenyés bejglit akartam megcsinálni, hogy a vendégeim kedvében járjak, de végül nem volt kedvem a tésztához, ezért valami könnyebb elkészítési módot választottam, és egy könnyed, gesztenyés piskótát csináltam! ;)
Még ebből is gesztenyés rolád készült volna első körben, de kicsit vastag lett a tészta ahhoz, hogy feltekerjem, így maradt a gesztenyés kocka. :P
A recept:
- 6 tojás - szétválasztva, fehérje kemény habbá verve
- 6 ek méz
- 6 ek tönkölybúza liszt
- 1 csipet szódabikarbóna
- 40 dkg natúr gesztenyemassza - villával összetörve
- 15 dkg gesztenyelekvár
A tojássárgáját is alaposan felverjük, hozzáadjuk a mézet, majd a lisztet, a szódabikarbónát és az áttört gesztenyét. Egy fakanállal óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot, hogy ne nagyon törjön össze, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon fél óra alatt megsütjük.
Amikor kihűlt a tészta, vastagon megkenjük a gesztenyelekvárral. :)
Nagyon fincsi lett! :D