Általában nem szoktam magyaros ételeket főzni, mert az ausztrál klímához nagyon nehéz ételek, és amióta átszoktam a lényegesen könnyedebb ausztrál ételekre, azóta eszembe sem jut magyaros ételeket főzni. :P
Persze nagyon szeretem őket, csak valahogy a gyomrom jobban szereti a könnyed ételeket! :D
Ezt a finom harcsapaprikást azonban egy magyar gyökerekkel rendelkező, Ausztráliában élő amerikai ismerősömnek készítettem el! :D
A menü talán kicsit bizarr kombináció volt: Aszalt szilvaleves, pirított dióval, Harcsapaprkiás és Madártej, de mindenkinek minden nagyon ízlett! ;)
A recept:
- 1 ek kacsazsír
- 1 hagyma - apróra vágva
- 1 kg bőrös harcsafilé - felkockázva
- 2 dl zsírszegény tejföl
- 6 ek hajdinaliszt
- 1 tojás
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg túró
Fűszerek:
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk só
- 1/2 mk bors
A felhevített zsíron megfuttatjuk a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a halat, sózzuk-borsozzuk, felöntjük egy deci vízzel, majd hozzákeverjük a tejföld, és fedő alatt 15 perc alatt puhára pároljuk.
(Ne keverjük meg, mert szétesik a hal. :P)
A nokedlihez összekeverjük a lisztet a tojásokkal, és annyi vízzel, hogy sűrű, de keverhető masszát kapjunk. Megsózzuk, és forró olajos-sós vízbe szaggatva pár perc alatt kifőzzük.
Leszűrjük, összekeverjük a túróval, és a harcsapaprikással tálaljuk! :)
Tipp:
A túrós/juhtúrós nokedlit egy kis kaporral is fűszerezhetjük, jól illik hozzá! ;)