A múltkori magyar vásárban vettem egy üveg egres befőttet, de nem igazán tudtam, hogy mit is kezdjek vele.. mivel azonban mostmár fel kell használni a tartalékainkat, ki kellett találni valamit. :P
Gondoltam, hogy pitét sütök, vagy krémet készítek belőle, de végül egy palacsintasüti melett döntöttem. ;)

A recept:egres.jpg

  • 1 üveg egres befőtt
  • 10 dkg tönkölybúza liszt
  • 1 kk vanília kivonat
  • 1 ek méz
  • 3 tojás - kissé felverve
  • 1 dl tejszín
  • 1 banán - villával összetörve

A befőtt levét összekeverjük a liszttel, majd sorban a többi hozzávalót is hozzáadva simára keverjük. 
Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a sűrű masszát, majd beleszórjuk az egrest is.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 40-45 percig sütjük, amíg a teteje is egy kicsit megpirul.

Szerző: feherfalat  2012.10.11. Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcsös vegetáriánus édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr754832022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása