A múltkori magyar vásárban vettem egy üveg egres befőttet, de nem igazán tudtam, hogy mit is kezdjek vele.. mivel azonban mostmár fel kell használni a tartalékainkat, ki kellett találni valamit. :P
Gondoltam, hogy pitét sütök, vagy krémet készítek belőle, de végül egy palacsintasüti melett döntöttem. ;)
A recept:
- 1 üveg egres befőtt
- 10 dkg tönkölybúza liszt
- 1 kk vanília kivonat
- 1 ek méz
- 3 tojás - kissé felverve
- 1 dl tejszín
- 1 banán - villával összetörve
A befőtt levét összekeverjük a liszttel, majd sorban a többi hozzávalót is hozzáadva simára keverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a sűrű masszát, majd beleszórjuk az egrest is.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 40-45 percig sütjük, amíg a teteje is egy kicsit megpirul.