Miután az utóbbi időben sok búcsúvacsorán vettünk részt, ezért most előtérbe kerülnek a saláták, hogy helyrebillentsük a mérleget! ;)
Bármilyen zöldség nyersen összevágva jó salátaalap lehet, és minél többfélét válogatunk össze, annál változatosabb a tápanyag tartalma is. Ez csak egy útmutató, de bármit helyettesíthetünk valami mással, a lényeg, hogy minél színesebb legyen! ;)
A recept:
- 1/4 lilakáposzta - felcsíkozva
- 1 marék feldarabolt saláta
- 2-3 paradicsom - felnyolcadolva
- 1 pritaminpaprika - felcsíkozva
- 1/4 uborka - félkarikára vágva
- 1 retek - félkarikára vágva
- 1 olajos hering konzerv
vagy 1 főtt tojás
vagy 5 dkg füstölt sajt - felkockázva
A salátához összekeverjük a felvágott zöldségeket és ízlés szerint hallal/tojással/sajttal tálaljuk.
Én mindhárom feltéttel kipróbáltam, egyik jobb, mint a másik! ;)