Vendégségben ettünk egy nagyon finom aszalt szilvával töltött karajt, de mivel anya nem szereti az aszalt szilvát, és ez az étel neki készült, így barackkal csináltam! :D

Nagyon fincsi lett, érdemes kipróbálni! ;)

A recept:aszalt barackkal3+.jpg

  • 1 ek olívaolaj
  • 10 szelet karajkiklopfolva
  • 1/2 mk bors
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 10 szem aszalt sárgabarack
  • 15 dkg trappista sajt - reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma - zúzott
  • 2 dl tejföl

A kiklopfolt hússzeleteket megborsozzuk, ráteszünk egy szelet bacont, arra a barackot és szorosan felcsavarjuk. (Ha nem akar úgy maradni átszúrthatjuk 1-2 fogpiszkálóval.) Kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a hústekercseket, és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 200 fokon 45 percig sütjük.
A sajtot összekeverjük a fokhagymával és a tejföllel, ráöntjük a húsra, és fedő nélkül 10-15 perc alatt rápirítjuk.

Én sima zöldséges barnarizzsel tálaltam, de ki mivel szereti! ;)

Szerző: feherfalat  2013.02.27. Szólj hozzá!

Címkék: főételek különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr685068555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása