Görögországban vettem egy fűszeres tarhonyára hasonlító valamit, és gondoltam nagyon fincsi lenne, ha belefőzném egy marhapörköltbe. :P

A recept:marhapöri.jpg

  • 1 ek mangalica zsír
  • 3 hagyma - apróra vágva
  • 1 fej fokhagyma - apróra vágva
  • 1/2 kg marhahús - kockára vágva
  • 3-4 paradicsom - kis kockára vágva
  • 1 zeller - pici kockákra vágva
  • 1/2 kg fűszeres tarhonya - simával is finom lesz ;)
  • 2 ek balzsamecet

  Fűszerek:

  • 5 babérlevél
  • 1-1 ek petrezselyem, pirospaprika
  • 1-1 kk Himaláj , gyömbér por, rozmaring
  • 1/2 mk őrölt fehérbors, őrölt kömény


A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, rátesszük a paradicsomot és a zellert, és pár percig saját levében főzzük. Amikor elfővi a levét, akkor apránként mindig egy kevés vizet adunk hozzá, és addig főzzük, amíg nagyjából megpuhul a hús, kb. 1 óra alatt.
Ekkor hozzáadjuk a tarhonyát, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és 15 perc alatt puhára főzzük.
Hozzáadjuk a balzsamecetet, jól elkeverjük, és fedő alatt pár percig állni hagyjuk.

Szerző: feherfalat  2013.07.31. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges főételek egytálételek tésztaételek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr715425806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása