Egy barátnőmnél láttam meg ezt a finomságot, igaz ő kukoricadarából készítette, de nekem az most nem volt itthon, így az én desszertem kicsit más irányt vett, de nagyon fincsi lett! :D
A recept:
- 1 dl savó - el is hagyhatjuk, csak én fel akartam használni :P
- 5 dl víz - csinálhatjuk tejjel is, vagy akár fele-fele arányban ;)
- 9 ek gríz
- 2 marék mandula - durvára vágva
- 1 nagy marék mazsola
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- 1-1 marék fehércsoki, étcsoki
Felforraljuk a savót és a vizet, hozzáadjuk a grízt és a mandulát, és pár perc alatt sűrűre főzzük. Forrón belekeverjük az aszalt gyümölcsöket, majd pár mozdulattal a csokit - ettől lesz márványos. :)
Én nem édesítettem, mert szerintem a csokitól és az aszalt gyümölcsöktől kellően édes lesz az ízhatás, de aki szeretné az tehet bele egy kanál mézet. ;)