Sydneyben nagyon sok ázsiai étterem volt, és az édességek között mindig feltűntek a különféle babkrémes sütik! :P
Most eszembe jutott, hogy itthon is kipróbáljam -, a páromnak nagyon bejött! ;)
A recept:
- 10 dkg vörösbab - egy éjszakára beáztatva
- 1 ek cukor
- 2 ek méz
- 4 tojás
- 2 ek méz
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 1-2 ek víz
- 1 kk kókuszzsír - a sütéshez
A babot feltesszük főni a cukorral annyi vízben, hogy éppen ellepje. Egy órán át főzzük, amíg teljesen megpuhul, majd krumplitörővel vagy botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a mézet.
Közben elkészítjük a palacsintákat:
A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a lisztet, a szódabikarbónát és a vizet, hogy a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb tésztát kapjunk.
Egy kiolajozott serpenyőben kis korongokat sütünk belőle, majd az édes babkrémmel tálaljuk.