Egy tipikus ázsiai édesség ;)

Sydneyben nagyon sok ázsiai étterem volt, és az édességek között mindig feltűntek a különféle babkrémes sütik! :P

Most eszembe jutott, hogy itthon is kipróbáljam -, a páromnak nagyon bejött! ;)babos.jpg

A recept:

  • 10 dkg vörösbab - egy éjszakára beáztatva
  • 1 ek cukor 
  • 2 ek méz
  • 4 tojás
  • 2 ek méz
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1-2 ek víz
  • 1 kk kókuszzsír - a sütéshez

A babot feltesszük főni a cukorral annyi vízben, hogy éppen ellepje. Egy órán át főzzük, amíg teljesen megpuhul, majd krumplitörővel vagy botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a mézet.

Közben elkészítjük a palacsintákat:
A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a lisztet, a szódabikarbónát és a vizet, hogy a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb tésztát kapjunk.

Egy kiolajozott serpenyőben kis korongokat sütünk belőle, majd az édes babkrémmel tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2013.11.12. Szólj hozzá!

Címkék: reggeli vegetáriánus nasik édességek hüvelyesek palcsinták

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr275629100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása