Nagyon szeretem az egytálételeket, és nem csak azért mert kevesebb a mosatlan. :P
Valahogy sokkal jobban összefőnek az ízek, és szerintem így izgalmasabb! ;)
A recept:
- 2 ek olíva olaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 1 csokor újhagyma - felkarikázva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1/2 kg sertés comb - felkockázva
- 2 ek Tamari szójaszósz
- 15 dkg vörösbab - előző este beáztatva
- 2 paradicsom - felkockázva
- 1 paprika - felkockázva
- 1 piros kaliforniai paprika - felkockázva
- 1 padlizsán - felkockázva
- 2 dl barnarizs
Fűszerek:
- 1-1 kk Himaláj só, pirospaprika
- 1 mk chili
- 1/2 mk bors
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst is fehéredésig pirítjuk rajta. Meglocsoljuk a szójaszósszal, majd hozzáadjuk a babot, és pár percig együtt pirítjuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket, megfűszerezzük, és lefedve egy órán át főzzük, hogy a bab is és a hús is majdnem megpuhuljon.
Ekkor hozzáadjuk a rizset, felöntjük 4 dl vízzel, és fél óra alatt az egészet készre főzzük.