A zabkorongok elég gyakran előfordulnak nálunk, különböző ízkombinációkban: volt már sajtos-hagymás, paprikás, kéksajtos, zöldfűszeres.. ezúttal pedig lilahagymás-paprikás-metélőhagymásat csináltunk, ami szintén nagyon finomra sikerült! :D
A recept:
- 2,5 dl zabpehely
- 2 tojás
- 1 lilahagyma - apróra vágva
- 1 kápia paprika - kis kockára vágva
- 2 ek olaj vagy kacsazsír :P
Fűszerek:
- 1 ek szárított metélőhagyma
- 2-2 csipet só-bors
A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni.
Amikor beszívta az összeset - kb. fél óra - beleütjük a tojást, megfűszerezzük, hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, és jól összekeverjük, majd egy kiolajozott serpenyőben kis lepénykéket sütünk belőle.