Amikor a Séfakadémia gyerekkurzusára készültem, akkor elpróbáltam a menüt, amiben szerepelt a sajtos-hagymás zabpehely korong, csak éppen nem volt itthon parmezán, ezért kéksajttal helyettesítettem! :P
NAGYON finom lett! ;)
A recept:
- 2,5 dl zabpehely
- 2 tojás
- 2-2 csipet só-bors
- 1-2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1/2 lilahagyma - apróra vágva
- 1 grillezett, olajban eltett kápia paprika - felkockázva -, ha nincs ilyenünk, tehetünk bele frisset is, azzal is finom lesz ;)
- 10 dkg kékpenészes sajt
- 2 ek olaj
A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. Amikor beszívta az összeset - kb. fél óra - beleütjük a tojást, megfűszerezzük, hozzáadjuk a hagymákat, a paprikát és a sajtot, és jól összekeverjük, majd egy kiolajozott serpenyőben kis lepénykéket sütünk belőle.
Tipp:
Ha nem szeretjük, ha ropog benne a hagyma, akkor előbb pirítsuk meg egy kevés olajon, és úgy keverjük a zabpehelyhez! ;)