Amikor a Séfakadémia gyerekkurzusára készültem, akkor elpróbáltam a menüt, amiben szerepelt a sajtos-hagymás zabpehely korong, csak éppen nem volt itthon parmezán, ezért kéksajttal helyettesítettem! :P

NAGYON finom lett! ;)

A recept:zapkorong.jpg

  • 2,5 dl zabpehely
  • tojás
  • 2-2 csipet só-bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1/2 lilahagyma - apróra vágva
  • 1 grillezett, olajban eltett kápia paprika - felkockázva -, ha nincs ilyenünk, tehetünk bele frisset is, azzal is finom lesz ;)
  • 10 dkg kékpenészes sajt
  • 2 ek olaj

A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. Amikor beszívta az összeset - kb. fél óra - beleütjük a tojást, megfűszerezzük, hozzáadjuk a hagymákat, a paprikát és a sajtot, és jól összekeverjük, majd egy kiolajozott serpenyőben kis lepénykéket sütünk belőle.

Tipp:

Ha nem szeretjük, ha ropog benne a hagyma, akkor előbb pirítsuk meg egy kevés olajon, és úgy keverjük a zabpehelyhez! ;)

Szerző: feherfalat  2013.10.17. Szólj hozzá!

Címkék: reggeli zöldséges gyors sörkorcsolya vegetáriánus nasik zabpelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr255576699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása