Ez mondhatni a zabpelyhes lángos továbbgondolása! :P
Mivel szerintem a zabpelyhes lángos nem hasonlít igazán lángosra, csak ha sajtos-tejfölös, mi pedig mostanában igyekszünk kerülni a túlzott tejzsír fogyasztást, ezért felturbóztam kissé az alaptésztát, és így önmagában is egy nagyon finom csemegét kapunk! ;)
A recept:
- 2,5 dl zabpehely
- 1 dl zsírmentes tej - vagy akár víz is lehet :P
- 2 tojás
- 2-2 csipet só-bors
- 1-2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1/2 lilahagyma - apróra vágva
- 10 dkg parmezán sajt
- 2 ek olaj
A zabpelyhet beáztatjuk annyi tejbe vagy vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. Amikor beszívta az összes tejet - kb. fél óra - beleütjük a tojást, megfűszerezzük, hozzáadjuk a hagymákat és a sajtot, és jól összekeverjük, majd egy kiolajozott serpenyőben kis lepénykéket sütünk belőle.
Nagyon jó lett! :D
Tipp:
Ha nem szeretjük, ha ropog benne a hagyma, akkor előbb pirítsuk meg egy kevés olajon, és úgy keverjük a zabpehelyhez! ;)
Én szeretem! :D