Nagyon szeretem a francia salátát, meg mindenféle majonézes salátát, és amióta találtam egy alternatív öntetet hozzá, azóta nyugodtabb szívvel eszem. :P
Főleg, hogy a répát is nyersen hagyom benne, így még egészségesebb! ;)
A recept:
- 2 krumpli - héjában főtt, kis kockára vágva
- 2 alma - felkockázva
- 20 dkg csemege uborka - felkockázva
- 25 dkg fagyasztott borsó - kevés vízben 15 perc alatt megfőzve
- 2 répa - apró kockára vágva (nyersen is nagyon finom, nem kell megfőzni ;))
- 2 dl natúr joghurt, kefír vagy tejföl
- 1 ek mustár
- 1/2 citrom leve
- 1 kk méz
- 4 tojás -, félkeményre főzve
Összekeverjük a joghurtot egy evőkanál mustárral, a citrommal és a mézzel, majd beleöntjük a felkockázott zöldségeket, a borsót és az almát. Jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek, majd tojással tálaljuk.
Tipp:
Gazdagíthatjuk még kukoricával vagy friss pritamin paprikával is! ;)