Ropogós chips kelkáposztából ;)

Gittánál láttam először a kelchipset, mint jelenséget, sőt kóstoltam is a Nyersétel Akadámián keresztül, és nagyon ízlett! :D

Ezután adta magát, hogy itthon is elkészül! ;)

A recept:kelchips.jpg

  • 1 kisebb fej kelkáposzta - kis darabokra tépkedve
  • 10 dkg napraforgómag
  • hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 5-6 aszalt paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma

  Fűszerek:

  • 1 kk pirospaprika
  • 2 csipet Himaláj 

 

A napraforgót egy kevés vízzel simára turmixoljuk, majd a kelkáposzta kivételével sorban hozzáturmixoljuk a többi hozzávalót, megfűszerezzük, és ebbe a fűszeres szaftba forgatjuk bele a kelkáposzta darabokat.

A szószt dolgozzuk bele kézzel a kelkáposzta leveleinek ráncai közé, hogy lehetőleg egyenletesen, jusson a teljes felületre. Ezután tegyük a káposztát aszalógépbe, és néhány óra alatt szárítsuk ropogósra.

Nagyon egészséges nassolnivaló & finom is! ;)

Tipp:

Használhatunk bármilyen ízesítést, akár fűszerkeverékeket is: magyarosat, olaszosat, kínait, pikánsat, csípőset -, hogy sose legyen unalmas a chipsünk! ;)

Szerző: feherfalat  2014.03.16. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges vegetáriánus nasik Paleo Nyerskonyha

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr605857713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása