Szoktam csinálni nyers zöldségfasírtokat a dzsúzolásból visszamaradt répa & cékla rostokból de ezúttal annyit dzsúzoltunk, hogy nem győztük megenni a rostokat! :P
A nyers zöldségfasírtok csak egy napig jók, ezek a sült zabfalatok azonban 2-3 napig is elállnak! ;)
A recept:
- 3 dl zabpehely - kevés vízbe 10 percre beáztatva
- 1 paprika - apróra vágva
- 1 paradicsom - apróra vágva
- 1 kápia paprika - apróra vágva
- 1 csokor újhagyma zöldjével együtt - felkarikázva
- 1 ek kókuszzsír
- 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 répa - lereszelve
- 1 kisebb cukkini - lereszelve
- 1 kisebb cékla - lereszelve
- 1 marék mandula - durvára darálva
- 2 tojás
- 1-1 kk kókuszzsír - a sütéshez
Fűszerek:
- 1 ek szárított metélőhagyma
- 1 kk só
- 1 mk bors
- 2 kk pirospaprika (csípős is lehet :P)
Sorban összekeverjük a hozzávalókat, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Kiolajozott, felhevített serpenyőben kis korongokat sütünk belőle, majd salátával & paradicsommal tálaljuk.