Szoktam csinálni nyers zöldségfasírtokat a dzsúzolásból visszamaradt répa & cékla rostokból de ezúttal annyit dzsúzoltunk, hogy nem győztük megenni a rostokat! :P
A nyers zöldségfasírtok csak egy napig jók, ezek a sült zabfalatok azonban 2-3 napig is elállnak! ;)

A recept:zabfasirt.jpg

  • 3 dl zabpehely - kevés vízbe 10 percre beáztatva
  • paprika - apróra vágva
  • paradicsom  apróra vágva
  • kápia paprika apróra vágva
  • 1 csokor újhagyma zöldjével együtt - felkarikázva
  • 1 ek kókuszzsír
  • 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • répa - lereszelve
  • 1 kisebb cukkini  - lereszelve
  • 1 kisebb cékla lereszelve
  • 1 marék mandula - durvára darálva
  • 2 tojás
  • 1-1 kk kókuszzsír - a sütéshez

  Fűszerek:

  • 1 ek szárított metélőhagyma
  • 1 kk
  • 1 mk bors
  • 2 kk pirospaprika (csípős is lehet :P)

Sorban összekeverjük a hozzávalókat, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Kiolajozott, felhevített serpenyőben kis korongokat sütünk belőle, majd salátával & paradicsommal tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2014.05.31. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors vegetáriánus zabpelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr556227991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása