Piliscsabán volt egy nyershétvége, ahol rengeteg klassz ételt megismerhettem, ez a zöldségfasírt is ilyen! :D
Nagyon finom! ;)
A recept: (24 db)
- 1 nagy répa - feldarabolva
- 1 kisebb cékla - feldarabolva
- 1 marék dió
- 1 marék napraforgómag
- 1 paprika - feldarabolva
- 1 csokor újhagyma zöldjével együtt - feldarabolva
- 5 aszalt paradicsom
- 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj (az aszalt paradicsom olaját is felhasználhatjuk)
- 3 gerezd fokhagyma - feldarabolva
Fűszerek:
- 1 kis csokor petrezselyem - feldarabolva
- 1 kk medvehagyma készítmény - sóval és olajjal eltéve
- 2 kk pirospaprika (csípős is lehet :P)
Ha a nyerskonyha szabályainak megfelelően előkészítettük az alapanyagokat, akkor sorban összedaráljuk őket, és gombócokat formázunk belőle.
Fogyasztható így is, vagy betehetjük az aszalóba (40 fok alatt), és száríthatjuk egy kicsit, hogy jobban összeálljon.
Nagyon finom! :D
Nyerskonyha szabályok:
- A magokat felhasználás előtt tiszta vízben kell áztatni.
- A diót minimum 12, a tökmagot minimum 5 óráig kell áztatni, hogy az enzimgátló anyagok kiázzanak, és emészthető legyen.
(Főzés-sütés előtt erre nincs szükség, mert hőkezelésnél ezek az anyagok lebomlanak.) - Az áztató vizet nem szabad felhasználni.