Egy időben mindig magam sütöttem a kenyereinket, és nagyon jól is sikerültek. Sokat kisérleteztem, mindig másféle kenyeret sütöttem, és aztán egyszer valami elromlott.. azt hiszem a sütőporos kenyeret próbáltam ki épp, és nagyon rossz lett.
Azóta nem sütöttem kenyeret! :O
Pedig ha rágondolok erre a rozmaringos kenyére, összefut a nyál a számban.. talán újra meg kéne próbálnom. :P
Simán vajas kenyérnek is nagyon-nagyon finom volt.. de például a tonhalas melegszendvicseket is feldobta! :D
Íme a recept egy kis cipóhoz:
- 20 dkg tönkölybúzaliszt
- 10 dkg zabkorpa
- 1 ek rozmaring
- 1 kk só
- 1 kk szárított élesztő (itt sajnos nem lehet frisset kapni - de azzal csak jobb lehet ;))
- 1 dl zsírmentes tej
- 1 csipet cukor
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalót pedig egy nagyobb tálban összekeverjük. Beleöntjük az élesztős tejet, és bedagasztjuk. 30 percet langyos helyen kelesztjük, majd alaposan átgyúrjuk. Sütőpapírral kibélelt teflonkenyér formába tesszük, és újabb 30 percet hagyjuk kelni. Közben a sütőt előmelegítjük, majd 200 fokon 45 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom és illatos kenyér! :D