Ez egy nagyon fincsi kínai kaja, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni! ;)
A recept nagy adag, kb 8 embernek elég. :)
Zöldséges sült tészta:
- 1 ek olaj
- 1 csomag teljes kiőrlésű spagetti
- 1 ek olaj
- 1 kis fej káposzta - összevágva
- 2 hagyma - karikára
- 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 2 répa - csíkokra vágva
- 6 ek szójaszósz
- 1-1 kk cukor & chilli
Illatos-omlós csirkemell:
- 2 csirkemell - nagyobb darabokra vágva
- 1 kk só
- 1/2 kk bors
- 1 tojás
- 2 ek tönkölybúza liszt
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 ek keményítő
- 1/2 dl zsírmentes tej
- 1-2 dl olaj a sütéshez
Mártás:
- 2 dl ketchup
- 1/2 dl balzsamecet
- 1/2 dl méz
- 3 ek szójaszósz
- 1 kis fej hagyma - összeaprítva
- 1 gerezd fokhagyma - zúzott
- 1 kis darab gyömbér - lereszelve
- 1/2 kk bors, chilli
- 1 ek méz
A tészta:
Egy wokban felhevítjük az olajat és megpirírjuk rajta a félbetört spagettitésztát. Felöntjük 1 dl vízzel, és 10 perc alatt megfőzzük.
Egy másik wokban - vagy ugyanabban 10 perccel később :P - a felhevített olajon 5-10 perc alatt roppanósra pirítjuk a zöldségeket (stir-fry).
A szójaszószt összekeverjük a cukorral és a chillivel, majd beleforgatjuk a tésztát, és összekeverjük a zöldségekkel.
A csirke:
A besózott-borsozott csirkemell darabokhoz sűrű palacsintatésztát készítünk a tojásból, lisztből, szódabikarbónából, keményítőből és egy kis tejből, majd ebbe beleforgatjuk a csirkét, és forró olajban 3 perc alatt kisütjük - nem szoktam olajban sütni, de ezt a receptet még nem próbáltam serpenyőben sütni, lehet úgy is műkszik :D -, és több réteg papírszalvétára szedjük - minél több a papírszalvéta, annál több felesleges olajat leszippant róla. ;)
A mártás:
A hozzávalókat összekeverjük vagy turmixoljuk, és a csirkéhez tálaljuk.
Nagyon finom, laktató ebéd! :D