Egyik munkatársam készíttette el torta formájban a születésnapjára a Red Velvet-et, amit Amerikában ismert meg.
A cukrászdában azt mondták semmi gond, persze el tudják készíteni.. hát nem tudták! :D:D
Mindenre hasonlított csak a Red Velvetre nem - aminek a vörös színe eredetileg a kakaó és a kefír kölcsönhatásából keletkezik - na erre kiváncsi leszek! :P
Kicsit utánajártam, hogy is kell ezt csinálni, átalakítottam kedvem szerint, és a végredmény nagyon finom lett! ;)
Piros ugyan nem lett - csak kicsit pirosas :P -, de az íze nagyon jó! :D
A recept:
- 20 dkg tönkölybúza liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 tojás - fehérjét kemény habbá verjük
- 3 ek méz
- 1 ek vanília
- 3 ek kakaópor
- 1 dl kefír
- 1 dl céklalé
- 3 ek málnaecet
- 5 dkg vaj - megolvasztva
Azzal kezdtem, hogy a kakaót összekevertem a kefírrel, hogy lássuk mi történik! :D
Semmi! :D
Nem gond, majd céklalével helyrehozom! :P
Külön kevertem össze a nedves és külön a száraz hozzávalókat, majd összeöntöttem a kettőt és beleforgattam a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt muffinformákba kanalaztam a masszát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütöttem, majd a sütőben hagytam kihűlni.
Nem olyan lett, mint vártam, de azért jó lett! ;)